Een nieuwe voorzitter
5 jaar FluvAnt

Met Karl Verlinden verwelkomen we na 5 jaar een nieuwe voorzitter aan het hoofd van FluvAnt. “Van een startup is FluvAnt inmiddels uitgegroeid tot een scale up”, stelt de kersverse voorzitter vast. Hij is vast besloten op de ingeslagen weg verder te gaan en FluvAnt verder de unieke club te laten zijn, die ze tot hiertoe was: een apolitieke netwerkomgeving met kwaliteitsvolle sprekers en discussie op CEO-niveau. Karl Verlinden, zelf CEO van Qualiphar uit Bornem, maakt zich sterk dat er nog ruimte is voor een stijging van het aantal leden: wel onder voorwaarde dat alleen de numero uno van een bedrijf of organisatie tot FluvAnt toetreedt. Beantwoordt iemand volgens u aan deze criteria, aarzel dan vooral niet dit te signaleren. Of beter nog: breng haar of hem een keer mee naar een van de FluvAnt-activiteiten.   

Bedankt Marc

De nieuwe voorzitter begint niet aan zijn taak voordat hij zijn voorganger Marc Theuns uitdrukkelijk dankt voor het werk dat hij de afgelopen 5 jaar samen met de raad van bestuur verzette. “Zonder Marc zou er wellicht geen sprake geweest zijn van FluvAnt”, beklemtoont Karl Verlinden. “Marc Theuns geloofde van in het begin in het concept en zette er volop zijn schouders onder. Zoals we in Antwerpen zeggen: een dikke merci daarvoor!”

Activiteiten in tijden van corona

Ook tijdens de voorbije coronamaanden bleven we bij FluvAnt niet bij de pakken zitten. Omdat netwerken fysiek onmogelijk bleek, schakelden we vlot over naar virtuele sessies die druk werden bijgewoond. Zowel voor econoom en opiniemaker Geert Noels als voor Jacques Vandermeiren van Havenbedrijf Antwerpen was het full house achter het computerscherm. Ook Antwerps korpschef Serge Muyters sprak in de RYCB voor een vol huis, tijdens het enige netwerkdiner dat de voorbije zomer mocht plaatsvinden. Muyters gaat naar eigen zeggen zelden spreken: met het verhaal dat hij bracht maakte de korpschef van de activiteit een avond zoals we ze bij FluvAnt graag hebben: uniek!     

Komende activiteiten

Wie door het politieke bos de bomen nog wil zien, is op 16 september ’s avonds op de afspraak voor een clubdiner met Ivan De Vadder. Met een politieke actualiteit die zowat dagelijks verandert, vertelt hij bij FluvAnt honderduit over zijn inzichten en maakt hij uiteraard ruim de tijd voor kritische vragen vanuit het publiek.

Of er verkiezingen komen in België valt af te wachten, maar dat er in de Verenigde Staten een stembusslag komt, is zeker. In november weten we of Trump zichzelf opvolgt of dat Joe Biden de nieuwe bewoner wordt van het Witte Huis. Hoe het Amerika economisch vergaat en wat de toekomst op dat vlak zal brengen, is de vraag die we in oktober stellen aan Pieter-Jan Van Steenkiste. Als economisch specialist op de Amerikaanse ambassade in Brussel maakt hij het mee van op de eerste rij. Op 21 Oktober om 19 u is hij onze gast in de RYCB.

 

Een nieuwe voorzitter